Miercuri, 20 Iunie 2018 | 4:17
Selectie limba site:

Cautare: Totul despre tipografia FED PRINT

Istoric

Istoric

Tipografia FED şi-a început activitatea în anul 1990, cu o rotativă de cărţi, o maşină offset plană şi o maşină de broşat de mică capacitate realizând comenzi de publicaţii periodice, cărţi de tiraj mic şi mediu precum şi alte tiparituri.

În paralel s-a desfăşurat actiunea de formare şi dezvoltare a forţei de muncă calificate.

Tendinţa firească spre dezvoltare, a determinat opţiunea strategică de a pătrunde pe piaţa periodicelor – cotidiane, săptămânale, reviste ilustrate tip magazin.

În acest scop, în 1996 s-a achiziţionat o primă rotativă GOSS, cu 7 grupuri de imprimare, o maşină de cusut cu sârmă de mare viteză şi o maşină de broşat cu viteză superioară, ambele produse de firma Muller Martini, utilaje pentru pregătirea formelor offset.

Creşterea solicitărilor de tipar pentru un număr mai mare de pagini policromie a impus ca necesară achiziţia unei noi rotative GOSS cu 8 grupuri de imprimare, pusă în funcţiune în anul 2000.

În anul 2004 a fost pusă în funcţiune o nouă rotativă cu 8 grupuri de imprimare, MAN-ROLAND. Acest utilaj ultramodern, de ultimă generaţie, asistat de un complex sistem computerizat, sporeşte capacitatea de tipărire a Tipografiei FED, care în prezent poate atinge 2.500.000 coli/zi.

 

Tot în anul 2004 a fost pusă în funcţiune o maşină plană în cinci culori HEIDELBERG, format 50x70, iar un an mai târziu s-a montat o maşină de broşat Muller Martini Accoro A5 de mare productivitate, de asemenea controlată de calculator.

În anul 2005 au fost achiziţionate încă două maşini de cusut cu aţă semiautomate model FRECCIA, iar în 2006 a fost majorata capacitatea de producţie plăci clasice prin achiziţia a 2 rame de copiat format special (4 plăci) şi a unei maşini de developat ce poate procesa 2 plăci simultan.

În anul 2007 s-a achiziţionat o nouă maşină de plastifiat de tip FOLIANT, iar în 2009 s-au pus în funcţiune o maşină de tăiat modernă de tip POLAR 78XT şi o linie digitală violet pentru producerea de plăci de tipar cu o capacitate de peste 100 de plăci pe oră.

Anul 2010 a însemnat un efort investiţional deosebit, concretizat în achiziţia unei maşini pentru producţia de scoarţă rigida HORAUF BDM20, a unei linii de montat blocul de carte în scoarţă rigidă de tip Muller Martini DIAMANT şi a unei maşini de lipit forzaţ HUNKELER VEA 520, precum şi a celei de-a doua maşini de tăiat POLAR 78 XT. De asemenea, s-au achiziţionat maşini pentru debitat mucava cu cuţite rotative.

În anul 2011 maşina GTO a fost înlocuită de o maşină KOMORI Lithrone 420, cu 4 grupuri de imprimare şi format 35 x 50 cm.

 Informatii despre noi

Cine suntem

FED PRINT a început prin a fi o tipografie specializată pe tipărirea de periodice, preponderent ziare cu apariţie cotidiană.

În paralel cu producţia de ziare, FED PRINT şi-a dezvoltat şi producţia de carte. Treptat, ca urmare a modificărilor din piaţă, producţia de carte a devenit valoric mai importantă decât cea de ziar.

Suntem în acest moment unul dintre  producătorii de carte importanţi din România.

Dotările noastre ne permit să producem atât ziar şi revistă cât şi carte, fie aceasta broşată, cu copertă flexibilă ori rigidă, cu bloc broşat cu termoclei sau cusut cu aţă, la cele mai înalte standarde de calitate, răspunzând cu succes exigenţelor tot mai ridicate ale clienţilor noştri.

Spre deosebire de ziar, solicitant exclusiv pentru secţiile de tipar, producţia de carte a însemnat o solicitare suplimentară pentru secţia de legătorie şi finisare tipar.

A însemnat nevoia de a ne adapta unei mai mari diversităţi de materiale de tipar, precum şi adoptarea de tehnologii noi şi instalarea unor utilaje deosebite, de mare productivitate.

Tuturor acestor provocări, căci toate aceste modificări şi adaptări au trebuit efectuate din mers, le-a răspuns cu maximă implicare întreg personalul FED PRINT, astfel că tipografia noastră a reuşit adaptarea din mers la un mix de produse complet diferit, la o structură a producţiei mult mai diversă şi la o serie de exigenţe de ordin tehnic şi calitativ de o complexitate neatinsă până atunci.

Anul 2010 a fost anul de cotitură, anul în care FED PRINT a devenit din „tipografia presei româneşti”, „Tipografia cărţii din România”.

În prezent producem atât carte şcolară cât şi beletristică, literatură pentru copii, romane ştiinţifico-fantastice şi de aventuri, o mare diversitate de titluri şi tipuri de finisare în conformitate cu cerinţele clienţilor noştri.

 

 

 

Dragan Group